Aandachtspunten bij het stucen van een muur

Is het tijd om het huidige stucwerk van je woning te vernieuwen? Dan is het belangrijk om dit altijd eerst goed voor te bereiden. We vertellen in dit artikel de belangrijkste punten die voorbereid moeten worden.

Wie gaat het stucwerk uitvoeren?

Hierbij moet je dus eerst afvragen of jezelf goed genoeg bent in stucen om dit zelf helemaal te gaan oppakken. Je moet dus zelf ook eerst kijken welke materialen je nodig hebt om te gaan stucen. Dit geldt dus niet alleen voor het gereedschap, maar ook het kiezen van het juiste pleistergips. Mocht je dit allemaal niet zien zitten? Dan kun je het beter niet doen en ervoor kiezen om een stucadoor in te huren voor de klus.

Makkelijk en veilig werken

Kies je ervoor om het zelf te gaan doen en heb je thuis wat hoge plafonds en muren? Dan is het altijd fijn om in het bezit te zijn van een kamersteiger. Je kan ervoor kiezen zelf een kamersteiger te kopen. Het fijne van zo een kamersteiger is dat deze ook in een later stadium nog gemakkelijk van pas kan komen. Denk bijvoorbeeld aan het wassen van je ramen of je gevel.

Hoe zien je muren er nu uit?

Voordat je gaat beginnen met stucen is het belangrijk om te kijken hoe ze er momenteel uitzien. Wellicht heb je een wat oudere muur, waardoor er nog wat gaten in zitten. Deze moet dan eerst dicht worden gemaakt alvorens deze worden gestuukt. Mocht je dit niet doen, dan zal ook de isolatie niet optimaal zijn. Wanneer je te maken hebt met een nieuwbouw woning zal dit dus ook altijd veel gemakkelijker zijn en kun je gelijk beginnen met stucen.

Plak de vloer eerst af

Het afplakken van de vloer zal uiteraard wat tijd in beslag nemen, maar is wel erg belangrijk voor een goed resultaat. Het niet goed afplakken van de vloer kan leiden tot lelijke plekken op de vloer. Op laminaat is dit nog wel weg te krijgen, maar mocht je tapijt hebben dan is het onmogelijk om dit nog schoon te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *